Historie

Historie Crystal Palace

Crystal palace is opgericht op 10 september 1905. De club is begonnen is de zogenoemde Southern Football League en ondanks eerdere aanvragen mocht de club pas na de eerste wereldoorlog toetreden tot de Football League. In 1924 trok de club naar Selhurst Park, het stadion waar het nog altijd haar thuiswedstrijden speelt. tot 2013 speelde Crystal Palace afwisselend op de verschillende profniveaus van Engeland. Het dieptepunt bereikte Crystal Palace in 2010 toen de club onder curatele kwam te staan. Door een samenwerking met enkele rijke fans bleef de club uiteindelijk overeind en in 2013 promoveerde Crystal Palace naar de Premier League waar de club nog steeds actief is.

Iconen van Crystal palace

Crystal Palace kent verschillende clubiconen. Een daarvan is Dougie Freedman. Freedman speelde in 2 verschillende periodes voor de club en scoorde daarin 108 keer. Als trainer kwam hij aan het roer te staan gedurende de onzekere tijden over het voortbestaan van de club in 2011. Hij behoedde de club dat seizoen voor degradatie uit de Championship en hij legt de basis voor de selectie die een jaar later zou promoveren naar de Premier League.

Selectie Crystal Palace 2018/2019

Het huidige Crystal Palace speelt nog altijd in de Premier League. Elk jaar is de doelstelling weer om degradatie te voorkomen. Momenteel staat de club onderaan de middenmoot dus dit seizoen lijken ze aan de doelstelling te voldoen. Bij Crystal Palace staan zowel Patrick van Aanholt als Jaïro Riedewald onder contract. De sterspeler op dit moment is zonder twijfel aanvaller Wilfried Zaha. Kijk hier voor meer informatie over een bezoek aan Crystal Palace.